Lena2
[Poland]Mieszanka ciasta babki piaskowej
Print this page
Przeznaczona jest do wypieku babek piaskowych. Zapewnia uzyskanie wysokiej jakości wyrobu charakteryzującego się dużą objętością, delikatną strukturą, dobrą krajalnością i przedłużoną świeżością.
SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA
SKŁADNIKI - na 1000 g wyrobu gotowego
Mieszanka - 700 g
Margaryna - 170 g
Jaja - 210 g (4 szt.)
RAZEM - 1080 g
ubytki technologiczne - 80 g
masa wyrobu gotowego - 1000 g
Margarynę roztopić. Do mieszanki dodać wystudzoną roztopioną margarynę i jaja. Wszystkie składniki miksować ok. 5 min. aż do uzyskania jednolitej gładkiej masy. Ciasto przełożyć do uprzednio przygotowanych foremek. Foremki z ciastem wstawić do podgrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180-190 C. Czas wypieku 45-50 min.
Opakowanie - standard worki 25 kg lub na życzenie klienta.
Additional information:
Place of origin: | Pland |
Price: | Ask for price |
Packing: | 25 kg |
Related products: Food & Beverages ->Food Ingredients
|
|
|
|
Lena2
|
Street: | Wrocławska 53-59 |
City: | Kalisz |
Postal code: | 62-800 |
Region: | Greater Poland |
Country: | Poland |
Phone: | +48 62 762 09 13 |
Fax: | +48 62 762 09 13 |
|
Contact person |
Name and Surname: | Tomasz Chlebowski |
Mobile: | +48 502 751 759 |
|
|
|
|
|